Kazalište

BOTANIČARI

Pronalaskom sjemenki drevne biljke imena Maximus Botanicus, botaničar Florijan Stolisnik i njegov vjerni pomoćnik vrtlar Borko kreću u misiju spašavanja zemaljske kugle od ekološke katastrofe i sigurne propasti. Naizgled jednostavan proces sadnje biljke, uslijed nepredviđenih okolnosti i posebne pripreme sudbonosne sjemenke, pretvara se u komičnu avanturu. Tek u suradnji s publikom naši junaci pronalaze rješenja i to u recikliranju, prenamjeni i sortiranju otpada kako bi pripremili mjesto za uspješnu sadnju tako bitne biljke. Ključ avanture je pronaći vlastiti način kako očuvati okoliš. Stoga bacimo se u potragu!

Pročitaj više

Majstori

Predstava „Majstori“ donosi humor po uzoru na majstore slapstick komedije Charlia Chaplina i Bustera Keatona, odnosno komediju karaktera, zabune i situacije. Radnja se vrti oko dvojice majstora koji su dobili radni zadatak postaviti semafor za regulaciju prometa. Majstor Leopold je genijalac, ali samodopadan i hvalisav, a šegrt Ivek je radoznao, ali nespretan i lijen. Zbog svojih karakternih osobina upadaju u naizgled bezizlazne situacije i nevolje.

Pročitaj više

KLAP KLAP

KLAP KLAP virtualni je klub kazališne publike koji okuplja osječku kazališnu scenu i publiku na jednom mjestu. Platforma je za razmjenu informacija, ideja i razmišljanja. Najave, intervjui i osvrti samo su dio aktivnosti koji se nudi na službenom YouTube kanalu te društvenim mrežama Facebooku i Instargramu. Publika je u ovom slučaju ispod svjetla reflektora, a s kazalištarcima razgovaramo iza scene.

Pročitaj više

Uspavanka za Uspavanka

Predstava „Uspavanka za Uspavanka“ donosi bajkovitu priču o liku Uspavanka koji kreće u potragu za svojim snovima. U predstavi pratimo lik Uspavanka čiji je posao uvesti djecu u svijet snova putem uspavanke. Vidjevši dječje snove, poželi i sam sanjati. S obzirom da je radoholičar, nikada prije nije spavao. Nakon niza pokušaja, shvaća da mu treba pomoć oko ulaska u vlastiti san, stoga odluči čarolijom stvoriti biće na svoju sliku koje će mu otpjevati uspavanku. Nažalost, ispostavi se da novi Uspavanko nema sluha. Tko će koga na kraju uspavati? Hoće li...

Pročitaj više

RAZREDNI KLASNI NEPRIJATELJ

“Class enemy” Nigela Williamsa dramsko je djelo, napisano 1976. godine, praizvedeno 1978. godine u Londonu. Radnja drame odvija se u školskom razredu učenika s posebnim potrebama, u problematičnom dijelu grada. Kroz likove (šest učenika i jedan ravnatelj) otkrivamo okolnosti u kojima oni žive i njihovu percepciju budućnosti. Budući da zbog svoje naravi ostaju bez profesora koji bi im predavao, grupa odlučuje sama sebi držati nastavu. Za svoje lekcije oni biraju teme koje proizlaze iz njihovih stvarnih životnih iskustava. Postepeno se intimno povjeravaju, gdje otkrivamo uzroke njihovih poremećaja.

Pročitaj više

Slagalica

„SLAGALICA“ je lutkarska predstava za mlade i odrasle, sastavljena od tri priče koje se događaju u Muzeju u istom vremenu. Priča je to o nesuđenoj ljubavi dvije lutke koje shvate da je mogu ostvariti jedino preslagivanjem svih elemenata koji čine kazališnu predstavu, a na kraju i upotrebom same kazališne predstave. Lutke po svojoj volji mijenjaju funkciju vremenu i mjestu radnje, radnji kao takvoj, animatorima, svjetlu i glazbi, a sve s ciljem kako bi udahnule život novoj lutki.

Pročitaj više